Voortgezet onderwijs

Jongeren in het voortgezet onderwijs kunnen bij mij terecht voor wiskunde en rekenen. Andere vakken in overleg.

VMBO (alle niveaus): Wiskunde en rekenen alle leerjaren.

HAVO/VWO: Wiskunde en rekenen tot en met het vierde leerjaar, bovenbouw in overleg.

Wat kun je verwachten? 

Bij wiskunde is het belangrijk dat je overzicht hebt over de theorie en deze goed begrijpt. Ik geef extra uitleg naast de lessen van de docent op school, ook kun je altijd vragen stellen over de leerstof. Begrijp je de theorie goed, dan kun je deze gebruiken bij het maken van de opdrachten: van de eenvoudige toepassingen tot de moeilijker denkopgaven. Dit oefenen we door samen opgaven te maken. We werken zoveel mogelijk met de wiskundemethode van school, zodat de bijles daar goed bij aansluit. Als het nodig is zorg ik voor extra oefeningen en maken we samenvattingen van de theorie. Daarnaast geef ik begeleiding gericht op:

  • Motivatie en eigen verantwoordelijkheid;
  • Studievaardigheden (plannen, organiseren, uitvoeren);
  • Leren leren;
  • Onzekerheid, faalangst en perfectionisme.

We werken altijd vanuit een positieve insteek door uit te gaan van wat je al weet en wat al lukt. Door zelf mee te denken over wat je nodig hebt aan uitleg en oefening krijg je meer grip op je leerproces en oefenen we de dingen die voor jou nuttig zijn. Zo krijg je ook meer zicht op wat goed gaat en wat belangrijk is om nog extra te oefenen voor een proefwerk.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of voor een kennismakingsgesprek, ook als uw vraag hier niet direct omschreven wordt. Ik denk graag met u mee!